друкувати


Україна й Польща активізують співпрацю у сфері санітарних і фітосанітарних заходів

20 лютого 2020, 18:00

Компетентні органи в галузі охорони здоров’я тварин та безпечності харчових продуктів України та Республіки Польща домовилися про активізацію співпраці у сфері санітарних і фітосанітарних заходів. Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

Зокрема, представники української делегації на чолі з заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – торговим представником України Тарасом Качкою та у складі т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольги Шевченко провели зустріч з головним ветеринарним інспектором Міністерства сільського господарства та розвитку села Республіки Польща Богданом Конопком.

Під час перемовин були обговорені питання узгодження дій та позицій з метою недопущення виникнення захворювання тварин та усунення бар’єрів, пов’язаних із здоров’ям тварин. Така співпраця, на переконання обох сторін, сприятиме розширенню торгівлі живими тваринами та продуктами тваринного походження.

Окремо учасники консультацій зупинилися на епізоотичній ситуації на території України та Польщі. У цьому контексті особлива увага приділялася питанням боротьби зі сказом та африканською чумою свиней (АЧС) та недопущення поширення вірусу на території обох країн, а також

Для продовження роботи в цьому напрямку було досягнуто домовленості про активізацію узгодження тексту угоди між Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Міністерством сільського господарства і розвитку села Республіки Польща щодо виконання програми боротьби зі сказом та території України у 2019-2020 роках.

Також під час українсько-польських робочих консультацій обговорено ряд інших питань прикордонного співробітництва.

Нагадаємо, що у межах Міжнародного року здоров’я рослин упродовж 2020 року в усіх областях України планується реалізувати інформаційний проект з підвищення обізнаності «НЕ РИЗИКУЙ!»