друкувати


На Кіровоградщині побудують біоетаноловий завод

20 лютого 2020, 09:24

Нідерландський інвестор компанія Black Swan Holding LTD (Нідерланди) побудує на Кіровоградщині біоетаноловий завод. Про це повідомляє прес-служба Кіровоградської ОДА.

Як ідеться у повідомленні, відповідний меморандум про співпрацю підписали голова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь і керівник компанії Black Swan Holding LTD Ір Роланд Піпер.

Згідно з документом, ОДА в межах повноважень регулюватиме питання, пов'язані з будівництвом заводу із виробництва біоетанолу в Кіровоградській області, і надаватиме консультативну допомогу для успішної реалізації проекту. Зі свого боку компанія Black Swan Holding LTD буде займатися вирощуванням кукурудзи та запуском виробничих потужностей з її переробки на біоетанол.

Переконаний, що підписання меморандуму з нідерландськими партнерами дозволить найближчим часом залучити інвестиції в регіон і сприятиме наповненню бюджету всіх рівнів. І найважливіше, це створить передумови для вертикально інтегрованого аграрного бізнесу, який включає в себе вирощування продукту та його кінцеву переробку, що призведе до збільшення доданої вартості на кожному етапі діяльності, – розповів Андрій Балонь.

Нагадаємо, що на Черкащині збудують завод з переробки технічних конопель.