друкувати


Тисячі аграріїв на мітингу в Києві вимагають звільнення Ситника з НАБУ

19 лютого 2020, 13:02

19 лютого в столиці біля Верховної Ради, Кабінету міністрів та комітетів Верховної ради близько 6 тис. працівників аграрного холдингу «Укрлендфармінг» проводять мітинг на захист своїх робочих місць. Аграрії закликають депутатів звільнити директора НАБУ Артема Ситника, а також вимагають від Уряду захисту компанії від неправомірних утисків з боку НАБУ.

За словами організаторів акції, через дії силовиків, які втручаються у виробничі процеси і блокують роботу компанії, може бути зірвана посівна кампанія і зупинена робота птахокомплексів, а тисячі людей можуть опинитись без роботи.

Працівники компанії виступають з вимогами припинити тиск силових органів на підприємство, яке дає роботу на селі 27 тисячам українців та звільнити директора НАБУ Артема Ситника, який з особистих мотивів намагається знищити підприємство, що платить мільярдні податки. Люди приїхали практично з усієї України – підприємства «Укрлендфармінг» та «Авангард» працюють в 600 населених пунктах 22 областей країни.


Нагадаємо, агрохолдинг є найбільшим виробником курячих яєць в Україні і Європі, вирощує зернові, велику рогату худобу та експортує свою продукцію в 40 країн світу, а також забезпечує роботою близько 27 тисяч українців, сплачує близько 3,5 млрд грн на рік зарплат та 3 млрд податків.

Як повідомили організатори акції, депутати ВР з різних фракцій вже зібрали 216 підписів під проектом постанови про звільнення Ситника, і аграрії очікують підтримки цієї постанови при голосуванні в парламенті. Масові акції на підтримку голосування по цій постанові пройшли під Верховною Радою України та продовжуються біля Офісу Генерального прокурора. Також працівники підприємств закликали прем’єр-міністра України Олексія Гончарука виконувати свої безпосередні обов’язки по захисту українського бізнесу.

Нагадаємо, що проти власника агрохолдинга «Укрлендфармінг» Олега Бахматюка, одного з найбільших агровиробників України, який створює близько 1% ВВП, НАБУ відкрили провадження, в рамках яких без санкції суду розпочало допити 10 тисяч працівників підприємств. Також відбувається тиск на два найбільших в Євразії птахокомплекси, які працюють з 2013 року. Раніше в інтерв’ю Олег Бахматюк заявляв, що відкрита проти нього справа – це особиста помста.