друкувати


На Полтавщині відкрили молокопереробний завод

19 лютого 2020, 12:30

У селі Сагайдаки Шишацького району  відкрили молокопереробного міні-завода ФГ «Ромашка». Про це повідомлє прес-служба Держпродспоживслужби у Полтавській області.

Зі слів керівника фермерського господарства Олексія Кругляка , рішення про будівництво заводу було прийнято 20 серпня 2016 року. Обладнання виготовило підприємство «Полтава-Союзмаш», що спеціалізується на обладнанні харчового виробництва. Отже, підприємство забезпечено всим необхідним обладнанням: від пастеризації молока до упаковки готового сиру. Потужність заводу за одну добу 10 тон молока.

Молоко використовується із власної ферми, де налічується 500 голів дійного стада. Як говорить Олексій Кругляк, годують корів  екологічно чистими продуктами, без жодних добавок, натуральними кормами це – і комбікорм з власного міні –заводу, влітку постійний випас на зеленій масі, взимку – сінаж та силос.

Таким чином, ми отримуємо натуральне і якісне молоко, яке поставляємо на завод для виготовлення твердих сирів та масла. І саме головне, що при виробництві не використовуються добавки рослинних жирів. Підприємство запровадило систему НАССР, Пирятинська міжрайонна лабораторія Держрпродспоживслужби проводить контроль якості та безпечності продукції, дослідження продукції на мікробіологічні та хімічні показники.

І ще, не менш важливо, оператор ринку діє в рамках швейцарсько- українського проекту «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні» , що впроваджується швейцарською консалтинговою компанією з розвитку потенціалу «Сафозо» за фінансової підтримки Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO).

Нагадаємо, що закупівельні ціни на молоко потрібно й надалі знижувати, попри те, що на початок лютого вони лишилися незмінними.