друкувати


Уряд хоче змінити порядок нарахування субсидій після відкриття ринку землі

18 лютого 2020, 14:01

Кабінет міністрів України хоче змінити порядок нарахування субсидій після відкриття ринку землі. Про це заявив під час розгляду у Верховній Раді поправок до законопроекту № 2178-10 голова парламентського аграрного комітету Микола Сольський, повідомляє golos.com.ua.

Під час розгляду у Верховній Раді поправок до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення у другому читанні (реєстр. № 2178-10) голова депутатської групи «Довіра» Олег Кулініч висловив стурбованість щодо того, що, згідно з чинним порядком нарахування субсидій, якщо людина після схвалення даного Закону продасть свій земельний пай, то вона втратить право на отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Це стосується також і пенсіонерів, котрі отримують мінімальні пенсії. Парламентарій поцікавився у доповідача, голови парламентського аграрного комітету, яка його особиста позиція щодо даного питання.

На це голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський (фракція «Слуга народу») відповів:

Це питання ініційовано в Кабінеті міністрів — щодо зміни порядку нарахування субсидій, бо це питання вирішується не в законі, а постановою Кабміну. Якщо вас цікавить моя особиста думка, то я підтримую.

Нагадаємо, що у Верховній Раді України продовжують розгляд поправок до законопроекту № 2178-10. Станом на 11.00 18 лютого дійшли до 255 поправки.