друкувати


За 2 тижні українці отримали понад 27 млн грн за програмою дешевих кредитів

17 лютого 2020, 18:00

За державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» українці за 2 тижні отримали загалом 27,1 млн гривень. У роботі ще – 2500 заявок. Про це у своєму телеграм-каналі написав прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

За його словами, наразі ще 11 комерційних банків долучаються до програми, тому очікується суттєве зростання кількості виданих кредитів.

«А для підприємців, що не мають застави, Уряд розробив окремий механізм — кредитні гарантії. Тобто банк замінює заставу спеціальним фінансовим інструментом. Завершуємо всі юридичні процедури, щоб банки змогли невідкладно налагодити цю роботу.
Також ми цього тижня розпочнемо всеукраїнський навчальний тур для підприємців, які захочуть пройти комплексне безкоштовне навчання з підвищення своїх бізнес-компетенцій», – написав Гончарук. .

Він додав, що жоден українець не повинен отримати відмову лише через низький рівень підготовки.

Ця програма — передусім, про підтримку. Уряд надасть її кожному, хто лише починає свій підприємницький шлях до успіху, — зазначив урядовець.

Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстрували законопроект №3047 «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві».