друкувати


Для відміни земельного податку «Укрзалізниця» має продемонструвати державі ефективність

17 лютого 2020, 09:05

Для того, щоб держава відмінила податок на землю для АТ «Укрзалізниця», компанія має заявити своєю ефективністю. Про це у коментарі AgroPolit.com заявив аналітик, директор GMK Center Станіслав Зінченко.

Деталі читайте за посиланням Земельний податок для «Укрзалізниці»: хто виграє і програє від його скасування?

На запитання, чи варто ліквідовувати земельний податок для УЗ та залишати кошти в компанії Зінченко відповів, що державі слід отримати від неї підтвердження, що дійсно має перспективу ефективного розвитку.

«Чи буде від цього користь як для самої компанії, так і для вантажовідправників, залежить від того, як компанія цими грошима розпоряджатиметься. Поки не бачимо мотивації УЗ підвищувати свою ефективність, немає підстав вважати, що додаткова ліквідність принесе якусь користь», – говорить Зінченко.

Нагадаємо, АТ «Укрзалізниця» просить парламент та уряд відмінити земельний податок. Експерти зазначають, що не платять такий податок транспортні організації у Німеччині, Франції, Великій Британії, Данії, Австрії, Іспанії, Латвії та Польщі. У країнах пострадянського простору відсутній земельний податок для залізничників у Білорусі та Казахстані.