друкувати


Українські птахівники готові збільшити експорт курятини до ЄС вдвічі, — заява

13 лютого 2020, 16:30

Українські виробники готові вдвічі збільшити експорт продукції м'яса птиці та яєць до країн ЄС. Про це під час комітетських слухань «Розвиток зовнішньої торгівлі агропродовольчою продукцією в рамках угоди з ЄС» повідомив директор Асоціації «Союз птахівників» Сергій Карпенко, передає AgroPolit.com.

«За підсумками минулого року, Україна займає третє місце серед країн-експортерів м'яса птиці до ЄС та перше по експорту яєчних продуктів. Загальна сума експорту продукції птахівництва до країн ЄС становила більше $250 млн. Сьогодні ми готові закривати повністю подвоєні обсяги квот, від тих що існують в рамках угоди про ЗВТ з ЄС, як на м'ясо птиці, так і на яйця і яєчні продукти», — зазначив Сергій Карпенко.

Нагадаємо, безмитні квоти для експорту української курятини до країн ЄС збільшать на 50 тис. т.

Повідомлялося, що за прогнозами аналітичного агентства Index Mundi, світовим лідером за темпами зростання виробництва м’яса птиці 2020 році стане Україна. 

Зазначимо, що українські птахівники заробили за 2018 рік для країни $503,015 млн, експортувавши на зовнішні ринки 329,253 тис. т м’яса птиці. Найбільше валюти в Україну за 2018 рік забезпечив агрохолдинг МХП — $449,871 млн.

ТОП-7 компаній експортерів курятини можна переглянути у рейтингу на AgroPolit.com.