друкувати


Бізнес позитивно відреагував на ідею партнерства «Укрзалізниці» та Deutsche Bahn – Мінінфраструктури

13 лютого 2020, 15:37

Бізнес та зокрема вантажовідправники позитивно відреагували на ідею партнерства між АТ «Укрзалізниця» та німецькою компанією Deutsche Bahn. Про це розповів у інтерв’ю Liga.net міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

«Бізнес реагував досить позитивно, глобально усі кажуть: «Клас, це ж німці, це бренд»… – якщо вони (DB – прим.ред.) візьмуть на себе відповідальність у грошах, візьмуть на себе ризики, гарантуватимуть покращення показників, наприклад, оборотність вагонів на 10%, тоді це цікаво», – сказав Криклій.  

Міністр зазначив, що на сьогодні підписано два меморандуми з німецькою компанією – один про наміри, другий – про порозуміння щодо стратегічної співпраці. Документи поки не містять фінансової складової та є рамковими.

Нагадаємо, 5 лютого за участі прем'єр-міністра України Олексія Гончарука та члена правління з питань інфраструктури Deutsche Bahn AG Рональда Пофалла АТ «Укрзалізниця» та найбільший залізничний оператор Німеччини, компанія Deutsche Bahn підписали меморандум про співпрацю.