друкувати


«Укрзалізниця» просить уряд та парламент відмінити податок на землю

13 лютого 2020, 11:13

АТ «Укрзалізниця» просить уряд та народних депутатів відмінити податок на землю. Про це розповів директор з розвитку бізнесу УЗ Андрій Рязанцев. З початку 2019 року транспортна компанія згідно закону має обовязок сплачувати земельний податок за усю землю, яка пролягає від коліями та на якій розміщені підприємства.

Про це читайте у публікації AgroPolit.com Земельний податок для «Укрзалізниці»: хто виграє і програє від його скасування?

«З 1 січня 2019 року почав діяти закон № 2628-VIII, який передбачає зміни до Податкового кодексу України та позбавлення АТ «Укрзалізниця» пільги у сплаті земельного податку – зокрема у межах смуг відведення. Тоді державний монополіст став у повному обсязі платити за всю землю, де розташовуються не тільки об’єкти інфраструктури, а й перони, перегони тощо. Обсяг оподаткованої землі збільшився на 209,4 тис. га, розкиданих по всіх областях», – розповів Рязанцев.

Нагадаємо, директор з розвитку бізнесу АТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев під час II Аграрного форуму «Елеватор-2020» закликав інвесторів будувати елеватори поблизу портів і кордонів.