друкувати


Завдяки діям Артема Ситника держава отримала тільки 234 млн грн від продажу активів VAB банку замість 8 млрд грн, — Олег Бахматюк

13 лютого 2020, 10:30

Завдяки діям Артема Ситника держава отримала тільки 234 млн грн від продажу активів VAB банку замість 8 млрд грн. Про це у своїй заяві повідомив власник агрохолдингу Ukrlandfarming Олег Бахматюк, передає прес-служба компанії.

«Хочу привітати пана Ситника і всю його «гоп-компанію» з вчорашньою «величезною перемогою».  Вчора (11 лютого — ред.) Фонд гарантування вкладів випустив прес-реліз, в якому заявив, що вони продали всі активи VAB банку за 234 млн грн. Я як акціонер і два роки тому, і зовсім недавно звертався з офіційними листами, де пропонував розглянути можливість отримати 8 млрд грн. Натомість бюджет отримав лише 234 млн», — заявив Олег Бахматюк. 

Він закликав зберегти компанію, яка здатна генерувати мільярди податків до державного бюджету, в якій працює 27 000 українців і яка виплачує мільярди зарплат.

Держава отримала б у 40 разів більше, ніж за продажу активів на аукціоні. Але директор НАБУ Артем Ситник і ті особи, які допомагають йому в знищенні компанії, не зацікавлені в поверненні державі коштів. Вони зацікавлені лише у власному піарі, задоволенні власних амбіцій. І я впевнений, що рано чи пізно вони понесуть за це відповідальність, коли буде чітко пораховано, що могла б отримати держава і що в результаті їхніх дій отримала», — додав Олег Бахмаюк.

Власник Ukrlandfarming зазначив, що досвід США та європейських країн доводить, що в подібних критичних ситуаціях мирне врегулювання в результаті досягнутих домовленостей між державою і бізнесом забезпечує суттєво більші надходження до бюджету  і можливість бізнесу працювати. Тим більше, якщо сторона бізнесу є важливим учасником економічних процесів в Україні.

Та люди, які намагаються зруйнувати компанію, не зацікавлені в тому, щоб щось створювати. Ці особи споживають величезні бюджетні кошти і знищують тих, хто ці кошти продукує. Їх нічого не цікавить окрім власного піару і задоволення власних амбіцій. Я вважаю, що це має отримати справедливу оцінку, хай навіть не сьогодні – адже ці особи не обійматимуть вічно свої посади», — підсумував Олег Бахматюк.

Нагадаємо, НАБУ підозрює Бахматюка у нецільовому використанні 1,2 млрд грн рефінансування від НБУ, яке отримав раніше підконтрольний йому VAB Банк.

Наприкінці листопада Олега Бахматюка оголосили у національний розшук. У компанії «Укрлендфармінг» повідомили, що такі дії — це юридичний нонсенс, адже спочатку мала би бути вручена підозра, чого по факту не відбулося. 

Варто зауважити, що сам Олег Бахматюк пояснює переслідування та пресинг себе та своїх працівників з боку НАБУ тим, що його «замовив» Андрій Богдан. Більше читайте в ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com.

Також минулого тижня близько 3 тис. працівників групи компаній «Укрлендфармінгу» та арохолдингу «Авангард» зібралися під стінами Верховної Ради. Вони вимагали від уряду та президента припинити тиск на компанію з боку силових структур та зберегти їхні робочі місця.

Повідомлялося, у Раді зареєстрували постанову про звільнення Артема Ситника з посади голови НАБУ.