друкувати


Реалізація паїв приватизованих держпідприємств відбудеться виключно після відкриття ринку землі

12 лютого 2020, 12:30

Продаж землі сільськогосподарського призначення, яка нині належить держпідприємствам у разі їх приватизації відбуватиметься виключно після відкриття ринку землі. Про це розповів заступник міністра економрозвитку Павло Кухта.

У інтерв’ю AgroPolit.com Павло Кухта розповів, що більшість аграрних підприємств, які нині готують на приватизацію мають земельні ділянки.

«Наприклад, ДП «Конярство України» має земельний банк – він піде в управління Фонду держмайна (земельний банк ДП «Конярство України» найбільший серед аграрних ДП та складає 50,6 тис. га, – прим. ред.). Коли підприємства будуть готові та перейдуть до Фонду держмайна, то щойно відкривається земельний ринок – їх одразу можна буде приватизувати», – сказав Павло Кухта.

Нагадаємо, у четвер, 6 лютого у сесійній залі парламенту переглядали правки до земельного законопроекту № 2178-10 в ході його підготовки до другого читання. Про активність депутатів під час розгляду документу дивіться у відеосюжеті з Верховної ради «Бій за землю. Раунд І».