друкувати


Виробники молока просять уряд та депутатів про зниження ПДВ до рівня ЄС

11 лютого 2020, 15:27

Зменшити ПДВ на перепродаж продукції до рівня країн ЄС попросив представників уряду та парламентарів голова правління асоціації «Укрмолокпром» Василь Бондаренко під час слухань комітету аграрної та земельної політики «Концепція державної підтримки сільгоспвиробників в рамках реалізації аграрних реформ».

«Українська молочна галузь ніколи не розглядалась, як дотаційна. Ми стали імпортозалежними. 40% продукції завозиться з Європи і Білорусі. Треба розібратись, хто входить до команди, яка розробляє цю продукцію. ПДВ в жодній країні світі не сягає 20%, тому Україна стала неконкурентоспроможною. Бо в ЄС ПДВ 3-5%, тільки в Росії і Білорусі до 10%. Це ПДВ по перепродажу продукції зняти ПДВ, щоб не було настільки високим. Крім того, наші показники по жиру та білку занижені, по яких є виплати по продукції, тому ми не можемо змусити міністерство, щоб ці показники переглянули», – сказав Бондаренко.

Нагадаємо, за 2019 рік в Україні зникло 100 молочних ферм. Про це заявила віце-президент Асоціації виробників молока Ганна Лавренюк.