друкувати


США надасть $220 млн допомоги на митницю — Саєнко

22 червня 2016, 14:17

Фінансова допомога від США в обсязі $220 млн буде направлена на поліпшення роботи Державної митної служби України. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко.

"Дійсно, сума $220 млн була підтверджена на зустрічі з віце-президентом Джозефом Байденом. Ми говоримо про три ключові напрямки, на які спрямовується ця сума. Один з них — це реформа митниці", — сказав він.

"В першу чергу кошти від США підуть на технічні засоби, які дозволять контролювати і відслідковувати ті контрабандні потоки, які, на жаль, зараз перетинають митницю", — зазначив Саєнко.

Міністр підкреслив, що в першочерговому порядку працівникам митниці буде надано доступ до баз даних, які дозволять "правильно відслідковувати митну вартість і відповідно правильно обкладати той чи інший товар".

Другим пунктом йдуть технічні засоби контролю на митниці.

"Коли митник підходить до машини, дивиться і записує на папір — це дуже важко відстежити. Технічні засоби дозволять в автоматичному режимі відслідковувати, що переміщається. Нова автоматизована система буде в автоматичному режимі визначати вартість цього товару", — додав Саєнко.

Інтерфакс-Україна