друкувати


Україна та Канада працюють над розширенням угоди про вільну торгівлю

11 лютого 2020, 12:15

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук зустрівся з пані Послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою. Вони обговорили ключові питання двосторонніх відносин України та Канади. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Ключовим питанням зустрічі було розширення угоди між Україною та Канадою про вільну торгівлю.

Олексій Гончарук зазначив: «Найактуальнішим питанням наших двосторонніх відносин є розширення двосторонньої Угоди про вільну торгівлю у сфері послуг та інвестицій. За моєю інформацією, технічні консультації на рівні експертів завершено. Тепер ми маємо розпочати формальні переговори про розширення. Важливо, щоб відповідні директиви від Уряду Канади та Президента України були отримані у найближчі тижні».

Також прем’єр-міністр обговорив із пані Послом перегляд інвестиційної політики EDC (Export Development Canada) та розблокування підтримки канадського бізнесу в рамках його інвестиційної діяльності в Україні. Він запропонував визначити кроки, які дозволять EDC переглянути свою оцінку інвестиційних можливостей в Україні. Пані Посол зазначила, що Уряд Канади приділить належну увагу інформуванню EDC про усі можливості та умови, які Україна пропонує канадським інвесторам.

Нагадаємо, Україна й Туреччина узгодили понад 95% положень угоди про ЗВТ.