друкувати


В уряді розповіли про спрямування коштів, отриманих від приватизації аграрних підприємств

11 лютого 2020, 14:00

Кошти, отримані від приватизації державних підприємств, підуть на фінансування державного бюджету – вони заміщають собою боргове фінансування, але не є доходом для держбюджету. Про це у ексклюзивному інтерв'ю для AgroPolit.com повідомив перший заступник міністра економрозвитку Павло Кухта.

«Таким чином, Мінфін менше бере в борг, натомість фінансується приватизація. Тому що це разовий продаж, не можна буде продавати знову. Те, що приватизація зменшує рівень боргу, є формою інвестицій: що ми менше позичаємо, то менше будемо віддавати, менше потім платити. Це не є проїданням, а  лише зменшенням наших виплат кредиторам», — зазначив Павло Кухта. 

«З іншого боку, є продаж непрофільних активів, які можуть продаватися безпосередньо підприємствам, це ми дуже вітаємо і всіляко просимо це робити. І від цього гроші йдуть до підприємств. Ми максимально хочемо дозволити установам, щоби був стимул продавати непрофільні активи, те, що не потрібно для їхньої основної діяльності, але за рахунок цього вони інвестували б в основну діяльність. Це фактично цільове фінансування», — додав він.

Більше читайте за посиланням.

Нагадаємо, за два роки в Україні буде продано понад 100 аграрних підприємств.

Детальніше про приватизацію читайте у ексклюзивному матеріалі - «Приватизація аграрних державних підприємств: які активи підуть з молотка».