друкувати


Гончарук розповів про результати аудиту діяльності Держлісагентства

10 лютого 2020, 10:30

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук розповів про результати аудиту діяльності Держлісагентства та про звільнення двох керівників лісових господарств. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Майже місяць тому я поставив новому керівнику Держлісагентства пріоритетне завдання — провести кадрові чистки у відомстві, залишивши лише порядних співробітників. За моїм дорученням у Держлісагентстві відбувається повний аудит діяльності, а найголовніше — розпочався процес вичищення галузі від корупціонерів. Звільнено керівника Закарпатського управління лісового та мисливського господарства Валерія Мургу — численні скарги щодо нього підтвердилися, тож його звільнили в першу чергу серед обласних очільників. Так само вражаючими виявилися результати перевірки ДП «Гутянське лісове господарство» на Харківщині, яке очолював Віктор Сиса, який також вже звільнений», — розповів Олексій Гончарук.

Він зазначив, що обсяги незаконних рубок на "Гутянському лісовому господарстві" оцінено в 32 млн державних збитків.

Борги підприємства — 30 млн. Фіктивні відомості про ідеальний фінансовий стан та закупівля транспортних засобів без погодження з Держлісагентством. Усю цю інформацію передано до правоохоронних органів. Тепер вони мають провести повноцінне розслідування, а винні — понести відповідальність. Нагадую всім, що правила гри змінилися. Ми до всіх корупціонерів доберемося, — додав Олексій Гончарук.

Нагадаємо, парламент ухвалив у першому читанні законопроект про інвентаризацію лісів.