друкувати


Закупівельні ціни на молоко пропонують і далі зменшувати

7 лютого 2020, 14:12

Закупівельні ціни на молоко потрібно й надалі знижувати, попри те, що на початок лютого вони лишилися незмінними. Про це повідомляє прес-служба «Асоціації виробників молока» (АВМ).

«Перемовини в цілому тривають вже близько тижня. За цей час ціни практично не змінилися, хоча для декого з виробників вони вже знизилися, але це поодинокі випадки і вони не вплинули на середні ціни по країні, ―  каже аналітик АВМ Володимир Андрієць. ― Зміни на собі починають більше відчувати виробники низьких ґатунків молока та з невеликими об’ємами виробництва. Дискусії надалі тривають, переробники проявляють тверді наміри. Швидше за все, загальний тренд таки зрушиться у бік зменшення, проте не виключено, що це буде за рахунок більше тих виробників, які реалізують сировину низьких ґатунків Дана ситуація може посилитися у весняний період, коли на переробку почне надходити більше низькосортного молока від населення».

Цінова ситуація на початок лютого залишається незмінною. Так, середня ціна на екстраґатунок не змінилася і становить 10,90 грн/кг, вищого ―  знизилася на 1 коп. ― 10,29 грн/кг, першого ― подешевшала на 3 коп. ― 9,88 грн/кг відповідно. Середньозважена ціна трьох гатунків ― 10,36 грн/кг.

Ціни на екстраґатунок у північному регіоні коливаються в межах 10,5-11,20 грн/кг, центральному ― 10,5-11,16 грн/кг, південному ― 10,2-11,16 грн/кг, східному ― 10,5-11,06 грн/кг, західному ― 10,3-11,0 грн/кг.

Нагадаємо, що з 1 січня 2020 року, за оцінками «Асоціації тваринників України», селянське молоко продаватимуть під виглядом 1-го сорту, щоби обійти заборону на продукцію 2-го сорту, яка почала діяти з нового року.