друкувати


Відкриття ринку землі забезпечить відкриття підприємств на селі, – Милованов

7 лютого 2020, 11:17

Завдяки ринку землі у сільській місцевості будуть відкриватися нові підприємства та створюватись робочі місця. Такий прогноз у кулуарах парламенту під час розгляду земельного законопроекту № 2178-10 дав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Очільник головного економічного відомства країни розповів, що ринок землі сприятиме росту ВВП та покращенню бізнес-клімату на селі.

«Ми очікуємо на поступове зростання вартості землі через те, що навколо аграрного ринку буде створюватись додаткова інфраструктура, переробна галузь, більше будуть порти вивозити вантажів, буде зростати продуктивність, що зароблятимемо на гектарі. А зросте продуктивність – це вищі місцеві податки, кращі надходження для підтримки шкіл та лікарень, розвитку села. Основний ефект від зростання ціни будуть нові робочі місця і нові підприємства, соціальні послуги в селі. Це історична реформа для розвитку села», – сказав Милованов.

Активізація економічного життя в аграрному секторі в перспективі одного року після відкриття землі, за очікуваннями Мінекономіки, посприяє приросту ВВП на 1%, переконаний Милованов.