друкувати


Земельний референдум «заблокує» норму Конституції, — експерт

6 лютого 2020, 13:30

Земельний референдум фактично «заблокує» норму зі ст. 41 Конституції України про власність у разі рішення щодо обмеження права. Про це в ексклюзивному інтерв'ю для AgroPolit.com повідомив голова Асоціації аграріїв України (ААУ) Олексій Сидоров.

Він переконаний, що громадяни України вже володіють землею, оскільки земля у вигляді паїв вже розподілена і буде продовжувати розподілятися за законом виключно серед громадян України на так званому «первинному» ринку. І саме громадяни України повинні мати право та можливість розпоряджатися власною землею повною мірою, адже, врешті решт, рішення за ними – чи продовжувати здавати в оренду, чи обробляти самостійно, чи продавати і кому, і те, яке рішення ухвалять самі власники – і буде справжнім волевиявленням, без будь-яких спекуляцій і маніпуляцій на цю тему.

«Кожна людина має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю – право приватної власності є непорушним. Референдум фактично «заблокує» норму зі ст. 41 Конституції України про власність у разі рішення щодо обмеження права, а оскільки референдум буде проведений серед більшості стосовно прав меншості, оскільки не всі опитані матимуть прямий зв'язок із предметом такого опитування, його результати взагалі можна визнати сумнівними», — зазначив Олексій Сидоров.

Більше читайте за посиланням.

Нагадаємо, аграрії просять уряд змінити норму про мораторій на прикордонних землях і допустити українські компанії з іноземним капіталом.