друкувати


Укрзалізниця підписала меморандум про співпрацю з Deutsche Bahn

5 лютого 2020, 17:30

Укрзалізниця підписала меморандум про співпрацю з найбільшим залізничним оператором Німеччини, компанією Deutsche Bahn. Про це повідомляє hromadske.ua.

Підписання документа відбулося 5 лютого за участі прем'єр-міністра України Олексія Гончарука та члена правління з питань інфраструктури Deutsche Bahn AG Рональда Пофалла. 

«Звичайно, ми розуміємо, що на першому етапі співпраця між компаніями матиме більш консультаційний характер, однак ми сподіваємося, що з часом ми можемо прийти до більш глибоких форм співпраці», — повідомив Гончарук під час підписання документу.

У межах співпраці очікується, що Deutsche Bahn надаватиме консультації щодо управління Укрзалізницею. Також під час обговорення тексту меморандуму пропонувалося залучити менеджерів Deutsche Bahn до управління Укрзалізницею, зокрема на керівні посади в правлінні та наглядовій раді української компанії. Наразі невідомо, чи будуть представники Deutsche Bahn брати участь в управлінні Укрзалізницею.

Нагадаємо, що Ігор Мазепа, засновник інвесткомпанії Concorde Capital, назвав основні проблеми Укрзалізниці, які може допомогти вирішити Deutsche Bahn.