друкувати


Милованов назвав ключові питання розвитку торгівлі між Україною та Туреччиною

4 лютого 2020, 07:30

Ключовими питаннями розвитку торгівлі між Україною та  Туреччиною є доступ с/г продукції на ринки Туреччини, обмін митною інформацією для спрощення митного контролю та боротьби з контрабандою, а також питання інвестиції. Про це міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов написав у Facebook  після зустрічі з міністром торгівлі Турецької Республіки Рухсаром Пекджаном, під час візиту турецької делегації на чолі із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом в Україну 3 січня.

«Зустрівся сьогодні із міністром торгівлі Турецької Республіки... Говорили про інтенсифікацію діалогу у торгівлі на міжурядовому рівні, про збільшення товарообігу між країнами, про потреби українських та турецьких підприємців. Ключові позиції — доступ с/г продукції на ринки Туреччини, обмін митною інформацією для спрощення митного контролю та боротьби з контрабандою, а також питання інвестиції», – написав Милованов.

Він зазначив, що поступово Україна прямує до підписання зони вільної торгівлі з Туреччиною:

Сьогодні буде підписано меморандум між нашими міністерствами. Він описує конкретні питання, які потрібно обговорити для укладення угоди про вільну торгівлю.

Нагадаємо, що Україна та Туреччина узгодили понад 95% положень угоди про зону вільної торгівлі.