друкувати


Мін’юст займеться питаннями людей, які хочуть продавати орендовані на 50 років землі, – Малюська

3 лютого 2020, 18:04

Міністерство юстиції найближчим часом планує займатися земельними питаннями, зокрема, проблемами людей, які здали землі в довготривалу оренду, проте хочуть її продавати після відкриття ринку землі. Про це у інтерв’ю Сегодня розповів міністр юстиції Денис Малюська.

«Настав час посилено боротися з тими, хто чинить незаконні операції з земельними ділянками. Актуальність такої боротьби прогнозовано зросте, щойно буде впроваджена земельна реформа. Скоріш за все, що ті, хто передав земельні ділянки в оренду на 40 або 50 років, – у цих людей може виникнути бажання поміняти умови користування землею після зняття мораторію на продаж», –розповів Малюська.   

Міністр юстиції додав, що до його відомства побільшало скарг, які стосуються земельних питань.

Нам буде необхідно сформувати окрему групу, яка спеціалізуватиметься саме на таких питаннях. Зараз на рівні парламенту обговорюється можливість злиття держкадастру і Реєстру майнових прав на нерухоме майно. Це також вимагатиме певних зусиль. Більш того, багато людей, які проживають в селах, не знають, до кого звертатися, якщо виникла проблема із землею. Тому і фокусуємо у 2020 році свою роботу на тому, щоб допомогти їм», – розповів Малюська.