друкувати


Арабські компанії зацікавлені в українській агропродукції та ІТ-розробках

3 лютого 2020, 07:30

Продукція українського агровиробництва та ІТ-розробки сількогосподарського спрямування приваблюють арабських фермерів.  Про це заявив голова правління «Асоціації українських і арабських бізнесменів та інвесторів» Мохаммад Салім Алотті в ефірі AgroFM. 

За словами експерта, Арабський світ зацікавлений в українських сільськогосподарських продуктах та ІТ-розробках, які використовуються агровиробниками.

«В Україні є велика кількість цікавих ІТ-розробок для агровиробників. Проте, слабкий маркетинг цих сервісів на арабському ринку призводить до того, що там про це не знають. Тому купують інноваційні розробки в Америці і європейських країнах», — стверджує експерт.

Таким чином, «Асоціація українських і арабських бізнесменів» ставить перед собою завдання залучити арабські інвестиції в українську економіку та сприяти виходу українського ІТ-продукту на арабський ринок.

Для того, щоб українська агропродукція потрапила на арабський ринок виробники отримують сертифікат відповідності Халяль.

Наразі Україна найбільше експортує в арабські країни: м’ясо, птицю, яйця, пшеницю, ячмінь, кукурудзу, сухе молоко, вершкове масло, соняшникову олія.

Мохаммад Салім Алотті вважає, що українському уряду для розвитку економіки країни необхідно забезпечити субсидії і пільги для іноземних бізнесменів, щоб вони відчували себе безпечно і хотіли інвестувати в Україну. Однак, країни Арабського світу вже зробили значні інвестиції у розвиток українського підприємництва.

Саудівська Аравія купила величезну українську компанію «Мрія», а також інвестувала в кілька електростанцій на сонячних батареях, — додав Мохаммад Салім Алотті.

Нагадаємо, що представникам бізнесу з Саудівської Аравії назвали 4 напрямки інвестицій в Україні.