друкувати


Сорти пшениці селекції Миронівського інституту НААН проходять випробування в Угорщині та Молдові ― офіційно

21 червня 2016, 15:38

З 2015-2016 року кілька сортів пшениці селекції Миронівського інституту проходять випробування в Угорщині та Молдові. Про це повідомив виконавчий директор HungarySeed kft. Габор Мароші під час Всеукраїнського Дня поля у Миронівському інституті пшениці ім. В.М. Ремесла.

«В Угорщині протягом 15 років пшениця сорту «Миронівська 808» займала лідируючі позиції на полях і інститут ім В. М. Ремесла є відомим закладом в моїй країні. Тому співпраця між нашими країнами не може розвиватися тільки в одному напрямку, коли угорське насіння потрапляє до України, але і ваше насіння повинно бути внесене в угорський реєстр, а згодом — і в європейський», — зазначив він.

За його словами інститут проводить роботу не тільки з селекції та продажу насіння, а і впровадження нових технологій вирощування зернових та їх регламентації.

Читайте більше: День поля: чого чекати від української пшениці?

«Ми провели декілька круглих столів і створили відділ агротехнологій і тепер діяльність інститут буде заключатися не лише в продажі насіння, а і в реалізації технологій. Вже на осінь ми посіяли такі попередники, як кукурудзу, соняшник і сою, і наступного року ми продемонструємо плоди нашої діяльності на демо-полігоні», — заявив директор Миронівського інституту пшениці Олександр Демидов.

Керівник інституту зауважує, що головний результат роботи закладу — це не кількість зареєстрованих сортів, а загальна площа земель, засіяних миронівським насінням.

«Через рік-півтора ми хочемо вийти на показник в 2,5 млн га і зараз активно працюємо над цим. Ми приділяємо велику увагу маркетингу, щоб не відставати від іноземних компаній. Інститут заклав 35 полігонів ярих культур та 35 полігонів озимих у 42 фермерських господарствах-партнерах, що знаходяться в 20 областях України», — говорить Олександр Демидов.