друкувати


В уряді анонсували концесійні конкурси у чотирьох великих морпортах

31 січня 2020, 17:00

Наступний концесійний конкурс планується у морському порту Чорноморськ, а також у морських портах Маріуполя, Бердянська та Одеси. Про це заявив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час презентації переможців перших концесійних конкурсів в портах України, передає прес-служба Мінінфраструктури.

«Державно-приватне партнерство є нашим фаворитом, тож не зупиняємось. Готуємо концесійні проекти у морських портах Маріуполь, Бердянськ, Одеса та Чорноморськ. Наступний концесійний конкурс буде в морському порту Чорноморськ. Там ми пропонуємо інвесторам контейнерний термінал та поромну переправу», — повідомив Криклій.

Він зазначив, що далі конкурс пройде у морському порту Одеси, де інвесторів має зацікавити пасажирський термінал та готель.

Окрім цього, за підтримки Світового банку працюємо над проектами концесійних доріг. «Львів – Стрій» та «Львів –Тернопіль». До кінця лютого плануємо визначитись щодо концесійних проектів у аеропортах Львів, Запоріжжя, Херсон та Чернівці. Також готуємо концесії вокзалів залізничних станцій Чоп, Дніпро Миколаїв, Харків, Хмельницький, які мають дати нову якість для наших пасажирів на залізниці», – резюмував Криклій.

Нагадаємо, оголошено конкурс на посаду голови АМПУ.