друкувати


Бізнес-спільнота відреагувала на ліквідацію морських інспекцій

31 січня 2020, 16:00

Європейська Бізнес Асоціація вітає рішення Кабінету міністрів щодо ліквідації двох Державних екологічних інспекцій – Кримсько-Чорноморської та Азовської. Про це повідомляє прес-служба ЄБА.

«Замість поліпшення екологічної ситуації в Азовському та Чорному морях, за участі цих інспекцій мало не щотижня виникали скандали через неправомірні затримки суден у портах з корупційною метою, що окрім штучно-створених перепонів у веденні прозорого бізнесу сприяло і загальному погіршенню іміджу України на міжнародній арені.

Так само, неправомірні перевірки у портах продовжувалися, незважаючи навіть на прийняття у березні 2019 року постанови КМУ «Деякі питання дерегуляції господарської діяльності» №367 та на мораторій президента на екологічні перевірки у портах», — йдеться у повідомленні. 

Повідомляється, що відтепер функція контролю в Чорному та Азовському морях буде передана до обласних інспекцій Донецької, Одеської, Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей.

З цього часу, кожне затримання судна має бути санкціоновано керівником ДЕІ, а Мінекоенерго буде здійснювати моніторинг цієї діяльності.

Бізнес-спільнота вдячна за довгоочікуване реформування відомства та сподівається, що на цей раз зниження необґрунтованого тиску буде і на практиці, — резюмує спільнота підприємців.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ліквідував державну Азовську морську екологічну інспекцію та Державну екологічну інспекцію Кримсько-Чорноморського округу.