друкувати


У шести областях України перевірять виробників вершкового масла

30 січня 2020, 08:30

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів виконає позапланові перевірки виробників вершкового масла. Про це повідомила прес-служба відомства.

«Згідно з дорученням Головного ветеринарного інспектора України Бориса Кобаля в Миколаївській, Одеській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Харківській та Дніпропетровській областях будуть проведені позапланові заходи державного контролю низки виробників вершкового масла», — сказано в повідомленні.

Зазначається, що підставою для проведення перевірок стали результати лабораторних досліджень зразків масла, відібраних громадськими активістами та журналістами в рамках медійного проекту «СТОП фальсифікат. Масло».

Під час перевірок будуть вивчені питання реєстрації операторів ринку, наявність експлуатаційних дозволів на потужності з виробництва або зберігання харчових продуктів тваринного походження. Про результати проведеної роботи Держпродспоживслужба проінформує додатково.

З переліком виробників, щодо яких виявлені факти невідповідності нормам з виробництва або обігу олії, можна ознайомитися на сайті служби.

Нагадаємо, у Мінекономіки назвали 8 пріоритетних напрямів роботи у сфері безпечності харчових продуктів.