друкувати


Тимофій Милованов розповів про чотири програми підтримки інвесторів

28 січня 2020, 13:10

Кабмін підготував чотири програми підтримки інвесторів, котрі будуть доступні як для іноземного, так і для українського бізнесу. Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов в ефірі Свободи слова.

«Дуже важливо зрозуміти, що ці умови передусім стосуються українських інвесторів. Ми ставимося і до українських, і до іноземних інвесторів однаково», — наголосив Милованов.

Він пояснив, що в уряді пропонують чотири програми, за якими інвестори отримають сприятливі умови для ведення бізнесу в Україні.

Так, окрім уже заявлених планів щодо «інвест-нянь» для бізнесменів, які вкладуть в українську економіку від $100 млн, та звільнення від ПДВ на 5 років інвесторів, котрі принесуть від $10 млн, в уряді готують ще дві програми.

За словами Милованова, інвесторам, які захочуть вкласти кошти в Україну, буде запропонована пришвидшена амортизація, а також надана можливість звертатися до іноземних судів, якщо вони не довіряють українському правосуддю.

Міністр додав, що такі самі умови будуть надаватися для бізнесу, який уже інвестував в Україну зазначені суми, однак часові рамки поки що не визначені.

Нагадаємо, на форумі у Давосі керівництво країни повідомило, що для закордонних та українських інвесторів буде створено «інвестиційну няню».