друкувати


Якщо Аграрна партія не структурується, то прогресивні аграрні сили виллються в нове політичне об’єднання ― Гордійчук

21 червня 2016, 09:49

Аграрна партія України має структуруватися, інакше частина нинішніх її членів відколеться. Про це у ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com розповів голова корпорації «Сварог Вест Груп», член президії Аграрної партії України (АПУ) Андрій Гордійчук.

"Аграрна партія не побудована зверху. На місцевих виборах партію виводили активісти на місцях. Тому заслуга центрального апарату тут нульова. І центральний апарат партії можна назвати «немовлям», ― вважає він. 

Зокрема, Гордійчук відзначив, що Аграрна партія у тому вигляді, який має зараз, не може стати провідною аграрно-політичною силою.

"У теорії можуть бути передумови для створення сильного аграрного лобі. Проте в тому вигляді, у якому зараз є Аграрна партія – поки ні. Звичайно, її варто розвивати, на це піде багато часу", ― сказав він.

Крім того, член президії АПУ додав, що вона не буде партією лідера. "Якщо Скоцик буде проявляти такі ініціативи, то однозначно мене та моїх партнерів у такій партії не буде", ― зазначив Гордійчук.

Він також додав, що не бачить "сенсу в рішенні прийняти Романа Безсмертного до лав Аграрної партії". "Це, навпаки, спричинило антипатію й породило розмови про, нібито, зв’язок із Банковою. А Банкова створює негативні ініціативи за податками та цілою низкою інших речей. Якщо Аграрна партія не структурується, то прогресивні аграрні сили виллються в нове політичне об’єднання", ― підсумував він.