друкувати


Ігор Мазепа розповів, які проблеми Укрзалізниці може допомогти вирішити Deutsche Bahn

27 січня 2020, 07:30

Ігор Мазепа, засновник інвесткомпанії Concorde Capital, назвав основні проблеми Укрзалізниці. Про це повідомляє liga.net.

«В Укрзалізниці є дві глобальні проблеми. Перша — надлишок персоналу, високий рівень зносу вагонів і локомотивів. Друга — це негативний зовнішній вплив: зарегульованість деяких сегментів (особливо — низькі тарифи в пасажирському сегменті), високе податкове навантаження (наприклад, високий податок на землю; акциз на паливо, сплата якого йде на автодороги)», — зазначив Мазепа.

Залучення німецьких менеджерів Deutsche Bahn до управління Укрзалізницею допоможе позбутися цих проблем, упевнений експерт.

Зовнішній незалежний консультант або менеджер може допомогти компанії розв’язати ці проблеми набагато швидше, зокрема на державному рівні. Тобто, основна допомога від німецьких фахівців для УЗ може полягати в тому, що вони зможуть переконати уряд перетворити її на компанію, орієнтовану на прибуток, з елементу соціального захисту населення», – зазначив Мазепа.

Також Мазепа підрахував, що позитивний ефект для Укрзалізниці від співпраці з Deutsche Bahn може скласти близько 10 млрд грн на рік.

Нагадаємо, компанія Deutsche Bahn офіційно підтвердила про співпрацю з Укрзалізницею.

Також уряд створив робочу групу для обговорення співпраці Укрзалізниці із німецьким Deutsche Bahn.