друкувати


Оголошено конкурс на посаду голови АМПУ, – Мінінфраструктури

24 січня 2020, 13:15

Міністерство інфраструктури України оголосило відкритий відбір на заміщення посади голови державного підприємства «Адміністрація морських портів України» (АМПУ). Претенденти на цю посаду мають подати свої заявки до 7 лютого 2020 року. Про це повідомили в прес-службі Мінінфраструктури з посиланням на рішення наглядової ради АМПУ від 17 січня.

Згідно з повідомленням, одними з ключових завдань нового керівника на даній посаді є забезпечення корпоратизації підприємства та перетворення на акціонерне товариство, покращення якості інфраструктури та послуг, налагодження співпраці з усіма стейкхолдерами для досягнення стабільного розвитку портової системи, забезпечення виходу держави із сегмента стивідорної діяльності через механізм концесії чи приватизації, удосконалення планування землекористування з встановленням офіційних кордонів порту і посиленням контролю за відведенням портових земель, а також дієва антикорупційна політика АМПУ.

Кандидат на посаду голови Адміністрації морпортів повинен, зокрема, мати вищу освіту не нижче магістерського рівня; досвід роботи не менше п'яти років з управління великими українськими та міжнародними компаніями з позитивною репутацією на керівних посадах та управління змінами й реструктуризацією бізнесу; мати бездоганну ділову репутацію; вільно володіти англійською мовою. Також повідомляється, що наявність другої вищої освіти з управління та бізнес-адміністрування, досвід роботи в морській галузі та вільне володіння українською та/або російською мовами – буде перевагою, – зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, що в АМПУ назвали найважливіші завдання реформування портової галузі.