друкувати


Через заборону на ввіз курятини МЕРТ проведе консультації з ЄС, – Качка

24 січня 2020, 09:00

У зв’язку з тим, що Європейський Союз тимчасово призупинив імпорт української курятини через виявлення на території нашої країни грипу птиці, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України проведе консультації з ЄС. Про це у facebook написав торговий представник України Тарас Качка.  

«Рішення ЄС щодо обмеження ввезення м‘яса птиці через випадок пташиного грипу у Вінницькій області є значно суворішим, ніж мало бути. Тим не менш, ми активно і спільно працюємо над тим, щоб оперативно скоригувати це рішення. Наразі є всі можливості для того, щоб скоригувати його в належний бік. Цього й наступного тижня ми проведемо всі потрібні консультації в Брюселі. На жаль, через важливість і терміновість цього питання для України ми вимушені призупинити роботу щодо інших важливих завдань співпраці з ЄС у сфері санітарії і фітосанітарії. Сподіваюся, невдовзі ми знайдемо рішення і повернемося до звичайного режиму співпраці», – написав Качка.

Нагадаємо, що у Держпродспоживслужбі наголосили, що зазначене рішення ЄС є приголомшливо неочікуваним для української сторони.