друкувати


Менеджери Deutsche Bahn стануть радниками Укрзалізниці з можливістю зміни статусу, – Мінінфраструктури

23 січня 2020, 16:20

Міністерство інфраструктури України залучить радниками Укрзалізниці менеджмент Deutsche Bahn з можливістю зміни їхнього статусу в подальшому. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час Українського сніданку в Давосі, повідомляє сайт «Економічна правда».

«Після консультацій та оцінки ми вже будемо предметно розуміти, що отримуємо, які вигоди, у скільки нам це обійдеться, скільки ми заощадимо. Це все повинно мати під собою економічні розрахунки. Природно, у Deutsche Bahn колосальний досвід, нам хочеться використати якомога більше цього унікального досвіду. Поки що це умовно радники, а далі будемо дивитися», – пояснив Криклій.

За його словами, Україна радитиметься з німецькими фахівцями, зокрема, за двома напрямами: розвиток пасажирських і вантажних перевезень. Інфраструктура – складова, яка завжди у власності держави. Пасажирські й вантажні перевезення – так, але тут окремий сценарій. Про це занадто рано говорити», – зазначив міністр.

Також Криклій додав, що стратегічне партнерство з Deutsche Bahn збільшить транзитний потенціал країни.

Нагадаємо, що 22 січня в Давосі міністр інфраструктури України Владислав Криклій та керівник департаменту міжнародних зв'язків Deutsche Bahn AG Йенс Грефер підписали угоду про наміри між Міністерством інфраструктури України і компанією Deutsche Bahn AG щодо подальшої співпраці в транспортній галузі та розвитку АТ Укрзалізниця.

Згідно з угодою, сторони «будуть вивчати можливості створення стратегічного партнерства (альянсу) між національними залізничними операторами України (АТ «Укрзалізниця») і Німеччини (Deutsche Bahn AG і її дочірні компанії) з метою обміну досвідом, практиками, думками, досягнутим прогресом DB (і її дочірніх компаній) і обговорення можливих рішень щодо підвищення ефективності залізничних перевезень в Україні та застосування кращих управлінських практик».