друкувати


Євросоюз тимчасово призупинив імпорт української курятини, – Держпродспоживслужба

23 січня 2020, 17:15

Європейський Союз тимчасово призупинив імпорт української курятини у зв'язку з виявленням на території нашої країни грипу птиці. Про це повідомила прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«За оперативним повідомленням, яке надійшло вчора ввечері від Європейської комісії, тимчасово призупинено ввезення з України на територію ЄС м’яса птиці, м’ясної продукції з птиці та термічно необроблених продуктів із птиці. Водночас яйця та яєчна продукція під дані обмеження не підпадають», – йдеться у повідомленні.

Враховуючи звіти численних місій з оцінки еквівалентності, результати перемовин та попередніх домовленостей, зазначене рішення ЄС є приголомшливо неочікуваним для української сторони, наголосили у профільному відомстві.

У Держпродспоживслужбі наголосили, що Україна, відповідно до міжнародних зобов’язань, як член Світової організації торгівлі (СОТ) та Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ), невідкладно й на випередження повідомила своїх міжнародних торговельних партнерів про виявлення випадку грипу птиці.

Українські заходи щодо контролю та ліквідації грипу птиці визнані еквівалентними тим, які здійснюються країнами-членами ЄС», – наголосили у відомстві.

Нагадаємо, що на Вінниччині головне управління Держпродспоживслужби області вживає заходів для локалізації та недопущення поширення збудника грипу птиці.