друкувати


Юрій Косюк готовий промотувати Україну серед міжнародного бізнесу для залучення інвестицій

23 січня 2020, 14:21

Україну реально перетворити у один з найпотужніших міжнародних інвестиційних центрів, якщо уряд, парламент та президент створять спеціальну систему мотивації для міжнародного та внутрішнього бізнесу. Про це заявив голова правління агроіндустріального холдингу МХП Юрій Косюк під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Бізнесмен пояснив, що від влади прозвучало дав два потужні публічні посили: готовність чути бізнес та нульова толерантнійсть до курупці. Наступним кроком для посилення довіри бізнесу має бути ряд кроків, які посилять інвестиційний імідж України та допоможуть залучити спеціальними стимулами значні кошти в країну. Як приклад, він радить скористатися європейською моделлю.

Вдалий зразок для наслідування стимулювання інвестицій – це Польща. З державного бюджету там компенсується близько 50% капітальних інвестицій тим, хто інвестує 10 років. Завдяки цьому Польща стала другою найбільшою економікою Європи. А умови залучення інвестицій у них були такі, як в Україні 20 років тому… Зробіть стимули для інвестицій та просто запросіть бізнес в Україну. Я буду перший, хто промотуватиме Україну як хороше місце для інвестицій у світі... Україна має стати найкращим місцем для інвестування в Європі», – закликав Юрій Косюк представників влади, присутніх у залі.  

За його оцінками, європейська модель залучення інвестицій принесе Україні $50 млрд в економіку та забезпечить щорічну сплату в бюджет додатково 12 млрд грн податків.

Нагадаємо, що урядові та президенту запропонували план із десяти кроків залучення інвестицій в Україну, щоби виростити в країні свій Давос.