друкувати


Мінінфраструктури обговорило зі Світовим банком вихід Укрзалізниці на фондовий ринок

23 січня 2020, 07:30

Міністерство інфраструктури України провело зустріч з представниками Світового банку, під час якої обговорили реформу Укрзалізниці та підготовку до її виходу на міжнародні фондові ринки (IPO). Про це повідомляє пресс-служба Мінінфраструктури.

 «21 січня 2020 року міністр інфраструктури України Владислав Криклій зустрівся із лідером програм з інфраструктури та сталого розвитку Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні паном Ель-Хіфнаві Бахером… Сторони обговорили питання залучення міжнародної технічної допомоги для реформи Укрзалізниці та формування в Україні конкурентного ринку залізничних послуг», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у зустрічі брали участь представники профільних підрозділів Мінінфраструктури, Світового банку, АТ Укрзалізниця та Команди підтримки реформ.

Криклій проінформував представників Світового Банку, що міністерство працює над виконанням Указу Президента «Про невідкладні заходи з проведення реформи та зміцнення держави».

Комплексом заходів передбачено створення умов для функціонування конкурентного ринку залізничних перевезень в Україні та підвищення ефективності управління, вдосконалення організаційно-правових та економічних засад ринку залізничних перевезень, покращення якості та доступності послуг перевезень залізничним транспортом.

У свою чергу, представник Світового банку повідомив, що залучення міжнародної технічної допомоги є важливим для реформи Укрзалізниці, створення умов для розвитку конкурентного середовища на ринку залізничних перевезень з урахуванням основних вимог законодавства ЄС і кращого світового досвіду.

Нагадаємо, що Укрзалізниця і найбільший німецький залізничний оператор Deutsche Bahn планують підписати у Давосі меморандум про співпрацю.