друкувати


Зеленський зустрівся у Давосі з головою правління і генеральним директором компанії Cargill Inc

22 січня 2020, 17:00

Президент України Володимир Зеленський на Всесвітньому економічному форумі в Давосі зустрівся з головою правління та генеральним директором американської продовольчої компанії Cargill Inc. Девідом Макленнанном. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента. 

Зеленський сказав представнику компанії, що в Україні запускається земельна реформа, яка «стане локомотивом зростання аграрного сектору та економіки в цілому».

«Дуже приємно зустрітися з одним з найбільших інвесторів в аграрний сектор і аграрну логістику в Україні. Ми будемо раді співпраці з Cargill Financial по запуску інструментів кредитування фермерів для збільшення врожайності та придбання нової агротехніки», – сказав він.

Зеленський також зазначив, що Україна хоче бачити більше інвестицій компанії Cargill в переробку аграрної продукції.

Ми дійсно хочемо боротися за кожного інвестора, особливо за інвесторів, які перебувають в Україні на постійній основі. Ми готові допомагати чим можемо. Ми хочемо збільшення інвестицій і готуємо нові програми, – сказав глава держави.

Макленнан нагадав, що Cargill Inc. інвестувала в Україні понад півмільярда доларів і додав, що інвестори позитивно оцінюють рух України до прозорості.

Нагадаємо, що Олексій Гончарук в інтерв'ю у спеціальному випуску The Report Company у співпраці з Newsweek сказав, що аби залучити в Україну інвестиції, потрібно відновити верховенство права, створити цікаві проекти для інвесторів.