друкувати


Банки пом'якшать умови кредитування — НБУ

20 січня 2016, 14:00

Опитування, проведеного Національним банком України (НБУ), засвідчило відновлення кредитування протягом 2016 року. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

У наступні 12 місяців прогнозується збільшення обсягів та поліпшення якості кредитів суб’єктам господарювання. Частка банків, які очікують зростання портфелю корпоративних кредитів протягом цього періоду, підвищилася до 57% із 45% наприкінці жовтня. А покращення якості портфелю передбачає 54% банків (у третьому кварталі таких було 39%).

Найбільший приріст попиту суб’єктів господарювання спостерігався за кредитами МСП, короткостроковими кредитами та кредитами в національній валюті. Зростання попиту фізичних осіб стосувалося здебільшого споживчих кредитів", — говориться в повідомленні НБУ.

Уперше за останні два роки в ІV кварталі банки вказали на пом’якшення цінових умов схвалення кредитних заявок. В свою чергу, зниження процентних ставок призвели до посилення попиту на кредити з боку як суб’єктів господарювання, так і фізичних осіб. Зокрема, таку тенденцію у корпоративному кредитуванні засвідчили 41% банків (порівняно з 19% за результатами третього кварталу).

AgroPolit.com