друкувати


У Давосі Укрзалізниця і Deutsche Bahn підпишуть меморандум про співпрацю

22 січня 2020, 08:00

Сьогодні, 22 січня, Укрзалізниця і найбільший німецький залізничний оператор Deutsche Bahn підпишуть у Давосі меморандум про співпрацю. Про це у Facebook написав народний депутат, член транспортного комітету Верховної Ради Олександр Скічко.

«Є одна хороша й обнадійлива новина для залізниці. Готується масштабний проект щодо співпраці АТ «Укрзалізниця» та найбільшого німецького залізничного оператора Deutsche Bahn. Одразу відповім, що це не приватизація і не концесія. Йдеться про залучення німецьких експертів, досвіду, управлінських і технологічних рішень. Ми дуже розраховуємо, що ця співпраця дасть залізниці друге дихання і допоможе вибратися з того стану деградації, в якому вона перебуває зараз. Завтра ми вирушаємо у Давос за хорошими новинами, де має бути підписано меморандум про співпрацю з Deutsche Bahn», – написав він.

Експерт зазначив, що «це не означає, що після цього на залізниці все зміниться за один день».

Для цього потрібно ще багато зробити, а співпраця з німцями стане потужною основою для змін», – додав Скічко.

Нагадаємо, що співпраця з Deutsche Bahn запустить процес модернізації Укрзалізниці. 

Також експерт назвав основні переваги співпраці німецької компанії Deutsche Bahn та Укрзалізниці.

На думку президента громадської організації «Центр аграрної логістики та інфраструктури» Владислава Белаха, будь-які альянси з іноземними компаніями, зокрема з однією з найкращих у світі — Deutsche Bahn, безперечно принесуть позитивний результат для «Укрзалізниці».