друкувати


20 заводів «Укрспирту» не спроможні виробляти спирт, – Висоцький

21 січня 2020, 15:00

Із 35 заводів, які входять до складу концерну «Укрспирт» та відправлені на приватизацію, 20 підприємств не можуть виробляти спирт із технічних причин. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький, повідомляє прес-служба міністерства.

«Наразі керівники звітували про підготовку документації, необхідної для передачі від органу управління до Фонду держмайна. Наступний крок: підготувати нову редакцію статутів і завершити інвентаризацію», – розповів Висоцький.

Під час наради 20 підприємств відзвітували про проведення інвентаризації, інші 15 потребують додаткових заходів для завершення цього процесу.

За підсумками наради визначено, що з 35 підприємств концерну «Укрспирт» 3 здійснюють виробництво харчового спирту, 1 виробляє лікеро-горілчану продукцію, ще 4 заводи виготовляють спиртову продукцію технічного призначення.

Крім того, встановлено, що 7 заводів можуть відновити виробництво протягом місяця. Крім того, 4 підприємства перебувають у незадовільному технічному стані й не здатні здійснювати виробничу діяльність, інші 16 вимагають істотної модернізації.

Нагадаємо, що після демонополізації спиртової галузі Україна може стати досить цікавою країною щодо розвитку спиртового виробництва для іноземних інвесторів, зокрема з Європи, з огляду на декілька причин: нижча вартість трудових ресурсів; оптимальне податкове навантаження; зручне географічне розташування.