друкувати


Херсонський морський порт передали у концесію

21 січня 2020, 16:00

В Україні з'явився перший концесіонер, який розвиватиме великий морський торговий порт. Компанія «Рісойл-Херсон» заявила про виграш у конкурсі на концесію майна Херсонського морського торгового порту. Про це повідомив співзасновник і директор компанії RISOIL S.A. Шота Хаджішвілі, пише Latifundist.com

За його словами, найближчим часом про перемогу буде оголошено офіційно, після чого представники компанії розкриють деталі та плани концесії.

Компанія «Рісойл-Херсон» – консорціум компанії «Петро ойл енд кемікалс» (Georgian Industrial Group) і RISOIL S.A. (Швейцарія). Частка грузинської групи становить 60%, швейцарської компанії – 40%. Термінали компанії працюють у порту Чорноморськ, здійснюючи перевалку зернових і масла.

У концесійному конкурсі порту Херсон, організованому Міністерством інфраструктури в грудні 2019 року, взяли участь чотири компанії, дві з яких – міжнародні (Туреччина, Грузія-Швейцарія). Концесія за результатами конкурсу надається на 30 років.

Нагадаємо, що Міністерство інфраструктури України планує у 2020 році розпочати підготовку до концесії ще чотирьох морських портів – «Маріуполь», «Бердянськ», «Чорноморськ», а також частину Одеського морпорту.