друкувати


Податкова реальність: що вже змінено та що ініціюють у 2020 році

21 січня 2020, 08:04

На початку 2020 року платникам податків запровадять єдиний рахунок для сплати податків і зборів (ЄСВ) Для цього уже прийнято закон №36-ІХ, внесений народними депутатами від партії «Слуга народу».

Детальніше про зміни у системі оподаткування читайте у матеріалі: Податки-2020: основні зміни для АПК від уряду та парламенту

Буде запроваджено систему сплати податків і зборів, а також ЄСВ через Електронний кабінет платника податків на єдиний рахунок, який платник податків відкриватиме за бажанням у Державній казначейській службі. Виняток становитимуть ПДВ та акцизний податок з реалізації пального та спирту етилового. Їх сплачуватимуть у наявному порядку, тобто, з допомогою електронних рахунків в СЕА ПДВ та СЕРП та СЕ. Однак платники податків матимуть право перераховувати кошти з єдиного рахунку на рахунки, відкриті в СЕА ПДВ та СЕРП та СЕ.

До того ж, вже наявна низка податкових ініціатив, які відбулися в агро та зачіпають інтереси сільських жителів, або ж перебувають на виході. Деталі — за посиланням тут.