друкувати


До кінця тижня визначать переможця концесійного конкурсу в морпорту «Херсон»

21 січня 2020, 08:24

Компанію-переможця в концесійному конкурсі в морському торговому порту «Херсон» конкурсна комісія визначить до кінця поточного тижня. Про це повідомив в.  о. голови Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, 

«По обох пілотних проектах в портах «Ольвія» і «Херсон» завершено прийом заявок, визначено інвесторів, які допущені до участі в конкурсі. Вже на цьому тижні стане відомо, яка компанія зробила найбільш вигідну пропозицію для держави і розвитку держстивідора в порту «Херсон». Щодо «Ольвії» комісія визначить переможця до кінця січня», – повідомив Вецкаганс.

Водночас він зазначив, що вже готується документація щодо концесійних проектів у портах «Бердянськ», «Одеса», «Чорноморськ» і «Південний».

Це той шлях, який вже пройшли майже всі в Чорному морі. Україні також необхідно завершити вихід держави з стивідорної діяльності та займатися тільки розвитком стратегічної інфраструктури, – вважає в. о. голови АМПУ.

Нагадаємо, що за результатами двомісячного терміну прийняття заявок на конкурс з передачі в концесію майна держпідприємства «Херсонський морський торговельний порт», візьмуть участь 4 компанії, зокрема 2 міжнародні.