друкувати


До кінця січня ДПЗКУ завершить програму закупівлі зерна врожаю-2020

20 січня 2020, 18:39

До кінця січня цього року Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) планує завершити програму закупівлі зерна врожаю-2020. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Для участі в Програмі виробники повинні мати досвід вирощування сільськогосподарських культур не менше 2 років.

Згідно з повідомленням, корпорацією були зібрані заявки аграріїв, проаналізовано їхнє фінансове становище і стан посівних. При укладанні договорів ДПЗКУ враховувала фінансову стабільність контрагентів, позитивну кредитну історію, а також висновки страхових агентів щодо реального стану посівів.

Оформлення документів здійснювалося власними силами, через мережу філій ДПЗКУ.

У даний час законтрактовано понад 19 тис. т аграрної продукції, протягом тижня будуть оформлені угоди ще на 20 тис. т. До кінця січня корпорація планує вийти на показник в 50 тис. т законтрактованої продукції. Після цього, у зв'язку з погодними умовами, почнеться зимова пауза в проведенні інспекцій аграріїв і посівних полів», – зазначили в ДПЗКУ.

Нагадаємо, що 17 січня 2020 року АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) сплатила Ексімбанку Китаю $115,9 млн в рахунок погашення заборгованості за кредитом, зокрема, 75 млн дол. США основного тіла кредиту та $40,9 млн відсотків.