друкувати


Доля Міністерства аграрної політики може визначитися після форуму у Давосі

20 січня 2020, 16:25

Повертати Міністерство аграрної політики та продовольства до складу уряду чи ні — фінальне рішення може з'явитися після поїздки Володимира Зеленського та Олексія Гончарука у Давос. Про це повідомили два джерела видання AgroPolit.com в оточенні президента. 

«Наразі ніхто не обговорює кандидатів на міністра аграрної політики, бо рішення про 100% реанімацію Мінагро влада не ухвалювала. Можливо, до цього питання повернуться після приїзду Володимира Зеленського та Олексія Гончарука наприкінці тижня із Давосу. Всі розмови про те, що когось кудись пропонують – це вигадки окремих людей, які б хотіли або сісти самі туди, або посадити своїх людей», — говорить джерело AgroPolit.com в ОП. 

Такий розвиток подій наразі підтвердив ще один співрозмовник в оточенні президента.

Раніше джерела AgroPolit.com повідомили, що в Офісі президента та уряді розглядають можливість повернення Міністерства аграрної політики та продовольства України до складу уряду. Про плани з розділення МЕРТу говорив і Володимир Зеленський під час зустрічі з Олексієм Гончаруком після скандалу із прослуховуванням у Кабміні.  

Мінагрополітики уряд Олексія Гончарука ліквідував наприкінці серпня 2019 року. Після цього обов'язки структури перейшли у підпорядкування Мінекономіки.

У 2016 році, за 3 роки до призначення на посаду міністра, Тимофій Милованов озвучив 5 ключових тез із розвитку агросектору. Вони стосувалися таких питань, як ринок землі, правила роботи на аграрному ринку, розвиток дрібних агрокомпаній та фермерства, а також про АПК як національний бренд.

Про переваги та промахи уряду в питанні розвитку АПК очима представників агросектору читайте у публікації 100 днів роботи уряду та Мінекономіки: що отримав агросектор — на раз упав, на два віджався. А про кандидатів на посаду аграрного міністра, який пропонували аграрії, дізнавайтесь із відеодебатів.