друкувати


Скасування соєвих правок збільшить конкуренцію переробників з трейдерами, – експерт

20 січня 2020, 15:00

Скасування соєво-ріпакового правок збільшить конкуренцію переробників з трейдерами. Про це заявила менеджер з розвитку бізнесу Maxigrain Олена Нероба, повідомляє Kurkul.com

За її словами, для виробників значних змін не буде, однак ціна на сою в наступному році може зрости.

«У цьому сезоні вже особливо нічого не зміниться — все продано/перероблено майже. Вплив буде в наступному», – сказала Олена Нероба.

Вона зазначила, що площі ріпаку збільшили ще до прийняття закону. Це пов'язано з тим, що за олійну культуру добре платила Європа.

Соя була не в ціні через світову кон'юнктуру, і наступний рік буде не набагато кращим (виходячи з того, що відбувається зараз: «липову» торговельну угоду, великі запаси США і величезний урожай в Бразилії), але переробник в Україні буде конкурувати з трейдером. Чи не буде ціни на світовому ринку – ні перший, ні другий виробникові багато не заплатить, – зазначила менеджер із розвитку бізнесу Maxigrain.

Нагадаємо, що через скасування соєво-ріпакових правок в Україні конкуруватимуть переробники з трейдерами. Для виробників значних змін не буде. Проте вже наступного року ціна сої може зрости.