друкувати


Україна має хороші перспективи для збільшення експорту сої в Китай — експерт

20 червня 2016, 08:46

Україна має хороші перспективи для нарощування поставок соєвих бобів в Китай. Про це заявив засновник компанії «Укр-Китай Коммунікейшн» В'ячеслав Лисенко.

«Українська соя в силу законодавчих заборон не містить ГМО, що робить її привабливою для китайських партнерів і конкурентною на китайському ринку. Перспективності додає і той факт, що вона не потрапляє під державні квоти Китаю. Тому в разі, якщо якість сої, яка потрапить на елеватори України в ц.р., влаштує китайську сторону, то для українських виробників сої відкриється широка перспектива для виходу на ринок КНР», — сказав експерт.

Також в числі основних переваг української сої, які дозволять їй гідно конкурувати на ринку КНР, експерт назвав екологічну чистоту вирощуваної в Україні культури, той факт, що вона не є ГМ-модифікованої, а також прийнятну ціну для покупця.

«Причинами збільшення поставок сої в Китай послужать неослабний зростання попиту на олійні, а також недостатнє внутрішнє виробництво сої в країні через відносно низьких субсидій на її вирощування в порівнянні з конкуруючими культурами, такими як кукурудза і рис», — зазначив Лисенко.

«АПК-Інформ»