друкувати


Міністерство аграрної політики повернуть в структуру Кабміну – деталі

19 січня 2020, 16:55

В уряді розглядають варіант повернення Міністерства аграрної політики та продовольства України. Про це повідомляють джерела AgroPolit.com у владі.

Як стверджує одне з наших джерел, перші розмови про це розпочалися після 100 днів уряду, коли стало зрозуміло, що МЕРТ не тягне як слід аграрний фронт. Ще одна причина  – це земельна реформа, яку інформаційно МЕРТ програло, каже джерело, тому президент хоче бачити на цьому напрямку людину, яка знайде спільну мову з суспільством.

Натомість інший наш співрозмовник з влади каже, що пропозиція про поновлення Мінагро виникла під час останньої розмови прем’єра Олексія Гончарука та Володимира Зеленського.

Гончарук сказав йому, що на МЕРТ навалилося дуже багато фронтів, тому всі в міністерстві стомлені. В принципі, Тарас Висоцький тягне цей напрям нормально, немає провалів. Але посилення роботи по агро в межах окремого міністерства – поновлення Мінагро – давало б кращий результат, тому й прозвучала така пропозиція. Зараз реалізація цієї ідеї 50 на 50%», — говорить джерело.

Нагадаємо, що у відео-розмові за підсумками скандалу з прослушкою, Зеленський теж озвучив можливий варіант розділення МЕРТу на два відомства.  

Було об’єднання деяких міністерств і ви знаєте, що у нас  професійний кадровий голод, тому об’єднували деякі міністерства. Але час показав (і ми бачимо), що деякі з об’єднаних  міністерства мають бути розділені. Напевно, є питання до  МЕРТу: воно займається і сільськими господарством і всім... Потрібен від вас новий концепт і підхід щодо нього», — зазначив президент України.

Нагадаємо, що в уряді Гончарука в кінці серпня 2019 року ліквідували Мінагрополітики і передали його основні департаменти до МЕРТу в підпорядкування Тимофія Милованова. Історія питання та реакція ринку описана за посиланням

Чим запам’яталась робота уряду в агросекторі за перші 100 днів, читайте у матеріалові.

Як ринок оцінює зроблене для АПК, читайте у результатах онлайн-голосування по голові МЕРТу та його замах, а також – потенційні оцінки учасникам на голову Мінагро з лави запасних.

Кого ринок бачив на посаді міністра аграрної політики влітку 2019 року до моменту його ліквідації та як ці люди бачать стратегію розвитку агросеткору – у відео аграрних дебатів, які проводив AgroPolit.com. Нагадаємо, що за результатами місячного опитування (взяли участь більш ніж 100 тисяч осіб) перше місце отримав із 61% всіх голосів учасників опитування Іван Мірошніченко.  

Наталія Білоусова головний редактор AgroPolit.com.