друкувати


Стало відомо, чи звільнить Зеленський Гончарука з посади прем'єр-міністра

17 січня 2020, 11:37

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук з'явиться у парламенті, щоби пояснити заяву про відставку. Про це кореспонденту AgroPolit.com у кулуарах Верховної Ради повідомив представник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

За джерелами AgroPolit.com, відставки Гончарука не буде. Володимир Зеленський розгляне заяву про складання повноважень, але не підпише її. Таким чином президент хоче надати другий шанс Гончарукові, публічно продемонструвавши мандат своєї довіри. Якщо заява все ж піде до зали Ради, її не підтримають там.

Повідомляється, що таким способом Володимир Зеленський відреагує на заяву про складання повноважень Олексія Гончарука після провокативного аудіозапису.

«В останні дні всі ви стали свідками подій, які розгортаються навколо злитих у мережу файлів, змонтованих із фрагментів записів нарад в уряді. Їхній зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда не поважаємо президента, котрий є нашим політичним лідером. Багатьом групам впливу, які прагнуть отримати доступ до фінансових потоків вигідно, щоб так виглядало. Але це неправда», — написав Олексій Гончарук у Telegram.

Я прийшов на посаду, щоб виконувати програму президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте, щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до президента, я написав заяву про відставку та передав її президентові з правом внесення в парламент, — додав він.

Раніше повідомлялося, що найближчим часом Кабмін посилять одним чи двома віце-прем’єрами: і зараз розглядають три кандидатури – Сергія Тігіпка, Валерія Хорошковського та Юлію Ковалів.